ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Του νυν Δημάρχου Δωδώνης και υποψηφίου Δημάρχου

του νέου διευρυμένου ομωνύμου Δήμου

Γιάννη  Μπούκα



Προς όλους τους αγαπητούς συνδημότες και τις εκλεκτές συνδημότισσες των πενήντα έξι (56) ενωμένων πλέον χωριών μας, για να γίνουν αυτά ``κυψέλες`` ζωής, προόδου, ανάπτυξης και παραγωγικά ``κέντρα`` …εισβολής των παιδιών μας και των εγγονών μας στο νικηφόρο μέλλον τους.
Αυτό ΘΕΛΕΤΕ όλοι, αυτό ΕΛΠΙΖΕΤΕ όλοι, αυτό ΕΥΧΕΣΤΕ όλοι και αυτό ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ όλοι μαζί, φωτίζοντας την ψυχή μας με την ``Δ.Α.Δ.Α.`` της ελπίδας, με την πίστη στην αξιοσύνη του εαυτού μας και με το πείσμα της ΝΙΚΗΣ…

 

Αγαπητοί  Πανδωδωναίοι


Α. Απευθύνω προς όλους σας αγωνιστικό χαιρετισμό, με την θερμή παράκληση να διαβάσετε δύο και τρεις φορές ο καθένας σας τούτη την πολιτική μου διακήρυξη, για να βεβαιωθείτε απόλυτα όλοι σας, ότι είμαι ο δικός σας άνθρωπος, ότι είμαι η δική σας θέληση, ότι είμαι η δική σας δυνατή ΦΩΝΗ και η πραγματική ``προέκταση`` του εαυτού σας, για να πάρουν όλα τα χωριά μας την τύχη τους στα χέρια των ανθρώπων τους, ώστε στον άγιο αυτό τόπο να συνεχιστεί ακμάζουσα η ζωή και να μην γίνει ``ησυχαστήριο`` ολίγων μονάχα γερόντων. Αυτή την τολμηρή δέσμευση σας ΕΓΓΥΑΤΑΙ απόλυτα η μέχρι τώρα δυναμική μου ανάμιξη στα κοινά ως επί δύο δεκαετίες κοινοτάρχης του χωριού μου ``Μαντείο`` (πρώην Αλποχώρι), ως επί δύο τετραετίες επικεφαλής της μείζονος ``Αντιπολίτευσης`` στο Δήμο Δωδώνης, ως Δήμαρχος Δωδώνης κατά την λήγουσα τετραετία και ΚΥΡΙΩΣ ως ``πεισματάρης`` Ηπειρώτης, που ποτέ δεν κάνει πίσω, ποτέ δεν τον κάμπτουν τα εμπόδια, όσο πολλά και όσο μεγάλα κι αν είναι, και που ποτέ δεν έπαυσε να ΑΠΑΙΤΕΙ από το ``Αθηναϊκό Κέντρο`` τα όσα δικαιούνται τα χωριά μας ως τμήματα της πάντοτε παραμελημένης Ηπείρου από τους κεντρικούς ``επιβήτορες`` της εξουσίας, με συνέπεια να κατέχει η Ήπειρος τα ατιμωτικά ``πρωτεία`` της φτωχότερης περιοχής ολόκληρης της Ευρώπης. Όλα, λοιπόν, αυτά τα χρόνια το έμαθα πολύ καλά το ``μάθημα`` της αυτοδιοικητικής προσφοράς στον ευλογημένο τόπο μας, και ΜΠΟΡΕΙΤΕ ορθοφρονούντες να στηρίξετε τις ιερές σας προσδοκίες για ένα καλύτερο κοινό μέλλον στις δοκιμασμένες πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες μου για το πώς ΜΠΟΡΕΙ να συντελεστεί μία νέα κοσμογονία έργων και επιτευγμάτων σε ολόκληρο τον διευρυμένο νέο Δήμο Δωδώνης, όπως:

Β. Τα άφθονα (κατά κυριολεξία) έργα που έγιναν αυτή την τετραετία της δημαρχίας μου στον τωρινό Δήμο Δωδώνης, μικρά και μεγάλα έργα υποδομής, ύδρευσης οδοποϊίας, αναμόρφωσης χώρων, ανάπλασης πλατειών, κλπ. κλπ. αποτελούν  κραυγαλέα μαρτυρία και ασφαλέστατο ``πειστήριο`` για το πώς η ψήφος σας θα ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ μία παρόμοια και πολύ δυναμικότερη συνέχεια στο ``Καλλικρατικό`` ραντεβού των πενήντα έξι  (56) χωριών μας με το ελπιδοφόρο μέλλον τους.
        Στο Δήμο Δωδώνης και στα εννιά του Δημοτικά Διαμερίσματα αυτή την τετραετία έγιναν περισσότερα από πεντακόσια (500) έργα συνολικού κόστους πάνω από δεκατέσσερα εκατομμύρια Ευρώ (14.000.000), δηλαδή πολύ περισσότερα χρήματα που διέθεσε το Κράτος μας για όλα αυτά τα χωριά από την απελευθέρωση της Ηπείρου το 1913 μέχρι τώρα. Οι δοκιμασμένοι και επιτυχημένοι στα κοινά είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για τα συμφέροντά σας να μην επανεκλέγονται ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ προς συνέχιση του δημιουργικού τους έργου. 

Γ. Το ``μυστικό`` των ανωτέρω πραγματώσεών μου (θα σας το αποκαλύψω…) οφείλεται  στο ευρύτερο πλέγμα ενός ανωτάτου επιπέδου ``δημοσίων σχέσεων``, με πολύτιμες γνωριμίες, φιλίες και ψυχικούς δεσμούς, που όλα αυτά τα χρόνια ανέπτυξα με ``υψηλά`` πρόσωπα σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο (Προϊσταμένους Υπηρεσιών, τοπικούς Βουλευτές όλων των κομμάτων, αιρετούς της Ανωτέρας Διοίκησης, Υπουργούς και Υφυπουργούς κλπ.).Αλήθεια σας λέγω, πρόκειται για μία μεγάλη και πολύτιμη ``προίκα`` για το δικό σας καλό και τα ατομικά και συλλογικά σας συμφέροντα (και να μην το μαρτυρήσετε αυτό  σε κανέναν…).

Δ. Και μεγαλύτερη από όλα τα ανωτέρω σημασία έχει το τί σχεδιάζω και το τί σας υπόσχομαι για τον διευρυμένο νέο Δήμο Δωδώνης και τα πενήντα έξι (56) χωριά του (Τοπικά Διαμερίσματα):
Πρώτον: Αμέσως μετά τις εκλογές (αν μου δώσετε βέβαια αυτή την ευθύνη με την ψήφο σας ) θα συγκροτήσω μία ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ  από έγκριτους ``οραματιστές`` δημότες (πολιτικούς μηχανικούς, ειδικευμένους  για αναπτυξιακά προγράμματα, επιστήμονες, δικηγόρους, εργολάβους, ερευνητές κλπ.), για τον ακριβή προσδιορισμό των στόχων, των σκοπών και των προτεραιοτήτων του νέου Δήμου για κάθε Διαμέρισμα ξεχωριστά, και για κοινές ανάγκες συλλογικά, χωρίζοντας τον Δήμο μας σε τρία (3) γεωγραφικά υποσύνολα κατά τα εδαφικά τους χαρακτηριστικά (ορεινό, πεδινό και παραποτάμιο).Τούτο το ``πείραμα`` είχε θεαματική επιτυχία στον τωρινό Δήμο Δωδώνης…
Δεύτερον: Θα ιδρυθεί μία ιδιαίτερη Υπηρεσία στον Δήμο μας ``υποδοχής και μελέτης`` διαφόρων προτάσεων δημοτών για κοινά θέματα, καθώς και ερεύνης διαφόρων παραπόνων…
Τρίτον: Θα  ανατεθούν ουσιαστικές ευθύνες σε όλους τους ``επιλαχόντες`` υποψηφίους Δημάρχους, για να έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν και όχι μόνον να κάνουν στείρα αντιπολίτευση.
Τέταρτον: Θα αναπτυχθούν μέσω των κατά τόπους ``Πνευματικών Κέντρων`` κατάλληλες πολιτιστικές δράσεις για να αποκτήσουμε όλοι οι Πανδωδωναίοι κοινή ομοιογένεια, κοινή αυτογνωσία και κοινή αυτοσυνειδησία ως ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ της βαρυσήμαντης ιστορικής μας ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ από την ``ΜΑΝΝΑ`` του Ελληνισμού και την ΔΟΤΡΑ του πολιτισμού πανάρχαια ΔΩΔΩΝΗ `` που ήταν οι Πρώτες ``Βρυξέλλες`` της Προϊστορικής Ευρώπης, καθώς όλοι αυτό θα το πιστέψετε   απόλυτα από την σχετική και ανατροφοδοτούμενη ενημέρωση που θα έχετε…
Πέμπτον: Έτσι το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο που οικοδομήθηκε στην Δωδωνούπολη θα λειτουργεί ως ``Κέντρο Πολιτισμού`` και ``Κέντρο Ινδοευρωπαϊκών Ερευνών και Μελετών `` συνάμα, για την Αρχαία Δωδώνη , ως ο Πίνδαρος ψάλλει:
«Δωδωναίε μεγάσθενες
αριστοτέχνα Πάτερ
δαμιουργός ευνομίας και δίκας ``

Ε`. Θα ``κάνουμε θαύματα ``, αρκεί εσείς με τον ``σταυρό του Γολγοθά `` να ψηφίσετε και να τιμωρήσετε έτσι με το μαρτύριο της προσφοράς τους  παλαιούς και νέους φανατικούς συνεργάτες μου. Και δεν θα  μετανιώσετε ποτέ  γι’ αυτό, σας  το  ΕΓΓΥΩΜΑΙ προσωπικά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου